Чому матеріал такий важливий і який матеріал обрати

Дуже багато характеристик в захисному аксесуарі залежить від того, з чого він зроблений. Важливо правильно розставити пріоритети і вибрати щось, що ідеально впорається із захистом девайса. Як правило, кожен матеріал має свої особливості, плюси і мінуси. Наприклад, популярні пластик і пластмаса здатні витримати досить серйозний удар. Але при цьому вони якщо не розколються самі, то як мінімум подряпаються. А от гума - немає. Але її легко деформувати і навіть порвати. Крім того, при виборі матеріалу потрібно спиратися також і на потреби власника.

Які існують матеріали для чохлів на джойстик (геймпад) або портативну консоль?

На сьогоднішній день в індустрії аксесуарів для портативних пристроїв існує достатня кількість різноманітних матеріалів, з яких виготовляються надійні і довговічні чохли. Кожен з них має переваги і недоліки - тому варто розглянути їх окремо.

Пластик, поліуретан і полікарбонат

Найпоширеніший варіант захисного аксесуара - це звичайний пластик. Він зустрічається у всіх цінових категоріях - від найдешевших пластикових кейсів до дизайнерських накладок від безлічі виробників. Пластик - це найпростіший і стабільний матеріал. Він здатний захистити від більшості ударів. У догляді цей матеріал простий - потрібно просто протирати аксесуар зрідка вологою ганчірочкою, і він буде виглядати на відмінно. Однак є свій мінус - при падінні він може сильно подряпатися або навіть розколотися. Геймпад це не зашкодить, проте чохол доведеться поміняти.

Аксесуари з цього матеріалу полюбилися покупцям за яскравий дизайн і надійність. Пластик - найбільш зручний для нанесення малюнка або візерунка матеріал. Тому можна зустріти найрізноманітніші дизайни. Він ідеальний для тих, хто не буде піддавати свій девайс небезпеки, але при цьому лінується за ним доглядати і любить щось яскраве і красиве. А ось полікарбонатні чохли нічим не відрізняються від пластикових, крім одного - вони більш стійкі до сонячного світла. Такий аксесуар не буде жовтіти від ультрафіолету. До того ж він буде трохи міцніше пластику. До аналогічних відноситься і поліуретан, з якого зазвичай робляться чохли-книжки для Nintendo Switch.

Силікон

Другий за популярністю матеріал після пластика. Дуже часто виникає питання, який матеріал краще для чохла - пластик або силікон. Відповідь проста - вони дуже схожі між собою. Здатні стримати приблизно однакові удари. Однак силікон краще пружинить на поверхні, за рахунок чого і поглинає енергію удару. Тому він не може зіпсуватися від падіння. Однак якщо удар був досить сильним або прийшовся в конкретну точку - на геймпаді або нінтендо свіч може залишитися вмятинка. За силіконом важче доглядати - потрібно стежити, щоб він не потрапляв під прямі сонячні промені надовго. Він від цього мутніє і набуває неприємного жовтий відтінок. Навіть якщо він непрозорий. До того ж, його необхідно хоча б раз на місяць мити, а виникають на ньому забруднення видаляти вологою серветкою відразу після появи. Дизайн цих аксесуарів теж не сильно радує. Силікон важко розфарбувати якось по-особливому.

На які критерії варто спиратися при виборі матеріалу для чохла?

При виборі захисного аксесуара для свого електронного друга не можна спиратися лише на зовнішній вигляд аксесуара, простоту в догляді і особисті переваги. Потрібно відразу проаналізувати кілька чинників, з якими чохла доведеться зіткнутися. Тому що без такого аналізу ви швидко угробите і нове придбання, і улюблений гаджет. Отже, що ж потрібно врахувати:

  • Умови і особливості при використанні. Міцність і ударостійкість непотрібна & nbsp; За умови, що власник володіє достатньою акуратністю.
  • Власну акуратність. Важливий фактор, від якого залежить вибір. Якщо ви часто кидаєте джойстик, то зрідка кинути самі або змахнути пристрій зі столу - краще брати протиударний чохол. Але якщо джойстик у вас може прожити без єдиного падіння або подряпини - досить звичайного силікону.
  • Необхідну надійність. Знову ж таки, залежить від перших двох чинників. Варіюється від матеріалу до матеріалу, найбільш міцними можна назвати пластик і карбон, а самими «слабкими» - силікон або гуму.
  • Бажаний дизайн. Виключно на смак покупця. Доступні як різні кольори і малюнки, так і прінтованіе чохлів. Можна навіть замовити власний малюнок.

Якщо підібрати підходящий чохол за всіма цими критеріями складно - варто відмовитися від деяких з них. Звичайно, тоді постраждає або ваше почуття прекрасного, або імідж - але зате девайс буде захищений. Ні в якому разі не можна нехтувати надійністю девайса заради його краси. Якщо, звичайно, це не буде виправдано умовами використання.

Коли ви визначитеся з вибором матеріалу, ви завжди зможете замовити вподобаний аксесуар в нашому інтернет-магазині Onlinemall. Тут в каталозі можна знайти чохли з будь-якого матеріалу. Доступні різні рішення і моделі на більшість сучасних популярних геймпадов і Nintendo Switch. Не нехтуйте захистом свого девайса. Краще купіть йому надійний чохол. А ми допоможемо з вибором.

Що буде, якщо залишити геймпад без чохла?

Звичайно, можна не турбуватися про захист свого пристрою і користуватися ним як колись, не змушуючи себе вибирати новий аксесуар. Але варто задуматися - що буває з тими гаджетами, які не мають гідного захисного чохла з якісного матеріалу? Наслідки такої халатності можуть бути самими різними. Невеликі подряпини на корпусі і екрані. Тріщини на джойстику. Як зовні, так і на внутрішніх платах або схемах. Розбитий дисплей і сенсорна панель. Повний вихід девайса з ладу через серйозних поломок в результаті падіння. Подібний результат можливий для будь-якого гаджета. Геймпади, як будь-яка складна техніка, дуже не люблять падінь і ударів. І тому важливо захистити їх вчасно, щоб не доводити до відвідування сервісного центру.